Uw Betrouwbare Partner voor SCIOS Scope 12, Zonnestroom, NEN 3140 en NEN 1010 Inspecties

Wij bieden hoogwaardige inspectiediensten om te zorgen voor de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van uw elektrische systemen. 

Scope 12


Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van de inspectie van zonnestroominstallaties. Deze inspectie is als scope 12 toegevoegd aan de Deelregeling Elektrisch Materieel.

De inspectie is op initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven (vanuit de brancheorganisaties iKeur en Techniek Nederland) ontwikkeld. Met de toename van het aantal zonnestroominstallaties en de magere kwaliteit van de installatiebedrijven, wordt de schadelast steeds groter.

Neem contact op!

Solar Panels


Broeders Techniek is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties van Zonne energie systemen ook voor projectbegeleiding bij onder andere zonnestroom installaties, kunt u bij ons terecht

Uw verzekering vraagt om een scope 12 inspectie van uw PV-installatie. Wij inspecteren zonnestroominstallaties volgens SCIOS Scope 12, de nieuwe inspectiestandaard die in 2020 door het Verbond van Verzekeraars samen met deskundigen uit de PV-panelen en inspectiebranche in het leven is geroepen.

Bent u op zoek naar een Scope 12 Inspectie? Daar helpen wij uw graag mee. Met deze inspectie controleren we zonne-energiesystemen, aan de hand van de Scope 12 richtlijnen. Onze gediplomeerde inspecteur voert de inspectie uit en maakt een rapportage van de bevindingen.

Neem contact op!

Scope 12 Inspectie


Onze werkwijze
De Scope 12 inspectie bestaat uit een eerste bijzondere inspectie (EBI) die altijd moet zijn uitgevoerd voor oplevering van een installatie. Waarna deze periodiek wordt vervolgd met een periodieke inspectie (PI).

De inspectie is voor het hele PV-systeem. Zonnepanelen, omvormers, optimizers, bekabeling, constructie, ballast en de elektrische aansluiting maken onderdeel uit van de Scope 12 inspectie.

Na akkoord van de offerte zullen wij contact met u opnemen, zodat er een datum gepland kan worden voor het uitvoeren van de inspectie. Nadat de inspectie is uitgevoerd stellen wij de rapportage binnen 14 dagen op.

Neem contact op!

Vraag uw offerte aan

                                                       NEN 3140, NEN 1010SCIOS scope 12

Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".
Onderstaande vragen invullen indien u "openveld" hebt gekozen bij opstelling PV panelen. Anders op "volgende" klikken.
Onderstaande velden alleen invullen indien opdrachtgever iemand anders is. Bent u de opdrachtgever? Klik dan op "volgende".